- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בנק מזרחי טפחות בע"מ נ' אבשלום
|
ת"ת בית משפט השלום תל אביב - יפו |
672-09-10
9.11.2010 |
|
בפני : דורון יעקבי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אליהו אבשלום |
: בנק מזרחי טפחות בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
קבוע בפני דיון בהתנגדות לביצוע תובענה.
המבקש הגיש בקשה להארכת מועד להגשת התנגדות וכן התנגדות להגשת תובענה.
הצדדים סיכמו בעל פה טענותיהם לעניין הבקשה להארכת מועד בלבד.
המבקש העלה בפני בדיון טענותיו לעניין בקשה להארכת מועד לפיהן לא קיבל את כתב התביעה אשר נמסר לידי אמו בכתובת המצוינת בתיק ההוצאה לפועל נשוא תיק זה.
המבקש עוד טוען כי בתקופה הרלוונטית בביצוע המסירה לאימו למד בישיבה במשך מספר שנים והיה מצוי בנתק ממשפחתו לאור חזרתו בתשובה והיותם של הוריו חילוניים.
טענותיו אלו של המבקש הועלו כאמור לראשונה במהלך הדיון וב"כ המשיב התנגד להעלאת טענות אלו שלא במסגרת בקשה להארכת מועד הנתמכת בתצהיר וטוען כי מדובר בהרחבת חזית שיש לדחותה על הסף.
לאחר ששמעתי הצדדים אני סבור כי לאור סיכויי ההגנה של המבקש שהצדדים כלל לא טענו בענייניו מחד והעלאת הטעם המיוחד במהלך הדיון מאידך גיסא, יש ליתן למבקש את יומו בבית המשפט תוך חיובו בהוצאות הולמות נוכח העלאת הטענה המהווה טעם מיוחד לראשונה במהלך הדיון ולא בבקשה נתמכת בתצהיר על פי דין.
ב"כ המשיב אשר טען להרחבת חזית ויתר על זכותו לחקור את המבקש על טענותיו בעניין הטעם המיוחד שהעלה בדיון ולו מן הטעם של הרחבת חזית בלבד.
באשר לטענות ההגנה אשר כאמור הצדדים לא סיכמו טענותיהם בדיון אני סבור כי טענות ההגנה מעלות סוגיות המצדיקות בחינתן בדרך של בירור התובענה לגופא.
די לו למבקש להראות הגנה אפשרית בפיו ולו רק בדוחק ובית המשפט חייב ליתן רשות להתגונן.
המבקש יקבל רשות להתגונן גם אם יסתפק בהעלאת טענה בעל פה שיש בה כדי לסתור טענה בכתב. ולעניינו אני סבור כי יש בטענת המבקש כדי להצביע לפחות על טענת הגנה לכאורה בפני התביעה.
המבקש מפרט בתצהירו כי בחודש ספטמבר 2007 מסר למשיבה הודעת ביטול בנוגע ל-2 כרטיסי אשראי.
החוב בחשבונו של המבקש נוצר כתוצאה משימוש של כרטיסי אשראי והמבקש טוען כי במועד ביטול של הכרטיס השני עמד חשבונו ביתרת זכות וכי הפעילות בכרטיסי האשראי בוצעה בסכומים גבוהים של אלפי שקלים בעוד שלמבקש כסטודנט לא נזקפו לזכותו אשראים בסכומים אלו.
לאור האמור לעיל, אני סבור כי יש לחייב את המבקש בהוצאות המשיבה בגין העלאת הטעם המיוחד במועד הדיון אשר לא קיבל ביטוי בבקשה ובתצהיר התומך לה, בסך כולל של 1,500 ₪.
המבקש ישלם לידי ב"כ המשיבה הסך הנ"ל בתוך 14 ימים מהיום והתשלום יהווה תנאי לקבלת התנגדותו לביצוע תובענה.
ככל שישולם הסך הנ"ל תמסר על כך הודעה מתאימה על ידי ב"כ המשיב והמזכירות תקבע לצדדים דיון בישיבה מקדמית בהליכי סדר דין מהיר. כתב ההתנגדות ישמש ככתב הגנה. והצדדים יחליפו מסמכים בתוך 30 יום ממועד הגשת ההודעה על ידי ב"כ המשיב בתיק בית המשפט, ככל שישולם התשלום המהווה תנאי לקבלת ההתנגדות.
בשלב זה אני מורה כי ההליכים בתיק ההוצל"פ 0167155081 יעוכבו.
ככל שתשלום ההוצאות לא ישולם במלואו ובמועדו הליכי הוצאה לפועל ישופעלו וההתנגדות תדחה.
ניתנה והודעה היום ב' כסלו תשע"א, 09/11/2010 במעמד הנוכחים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
